Covid-19 info 

 

UPDATE MA 17/08/2020

Scholen en internaten starten in code geel!

Alle leerlingen komen voltijds, vijf dagen per week, naar school en internaat.

UPDATE WO 29/07/2020


De  internaten hebben tijdens de zomervakantie van onderwijs Vlaanderen een door de GEES goedgekeurd  draaiboek ontvangen betreffende de werking van de internaten tijdens de Covid-19 pandemie. Hoe we op internaat werken en omgaan met elkaar hangt af van hoe de pandemie zich manifesteert in de maatschappij. Net zoals in de scholen wordt er met vier kleurcodes, fases,  gewerkt (groen, geel, oranje en rood).
Tijdens elke fase van de pandemie blijven internaten open.
In september start het internaat en de school, onder voorbehoud, in fase geel.
De leerlingen van Hasp-o Stadsrand hebben in fase geel 8 uur les op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Op woensdag is er geen les.
In fase geel blijven alle internen van maandag tot vrijdag op internaat, ook op woensdag.
Internen met stage op vrijdag  gaan naar huis op donderdag na de lessen om 16.15u.
Internen die kozen voor de optie ‘naar huis op woensdagnamiddag’ gaan in regel op woensdag om 12u naar huis. Andere regelingen gebeuren steeds in overleg met de internaatbeheerders.
Tijdens fase geel geldt de gewone financiële regeling. Er worden geen tegemoetkomingen of extra kortingen voorzien. Er wordt ook geen extra kost aangerekend voor de werking op woensdagvoormiddag.
Raadpleeg onze website www.internaat-stadsrand.be op regelmatige basis. Op de pagina ‘Covid-19 info’ vind je vanaf 16 augustus de meest recente info over de werking van het internaat tijdens de Covid-19 pandemie: in welke fase zitten we, wat zijn de afspraken/regels, …